BRYNT-SMÖR KOLAPAJ MED CHOKLAD GANACHE & KANDERADE HASSELNÖTTER

31.10.2024

          Det finns många söta pajer att välja mellan. Men om jag själv får välja så är detta bland favoriterna. 

                     Sprött skal med en len kola som möter en len choklad ganache. 

             Och sist men inte minst ett crunch av kanderade hasselnötter på toppen.

                             Ni måste bara testa denna ljuvliga paj. Jag lovar er att ni inte kommer bli besvikna.

                        Dessutom bakas denna paj utan ugn. Och är smidig att förbereda dagen innan. 


                        RECEPT

                                  INGREDIENSER PAJSKAL

                                       30 Biscoff Lotus kex 100g Brynt smör

                                    Gör såhär

Bryn ditt smör ( Ha i ditt smör i en kastrull och smält det på medelvärme, öka sedan värmen något slutat låta och börja se ut som skum & luktar kola ta då kastrullen från spisen. Börja sedan att mixa dina kex ( noga ) vill du ha  ett jämnt fint skal så är det viktigt att det inte är några kak bitar. Häll sedan över ditt brynta smör i kex blandningen.  Rör om  noga. Tryck ut i önskad form. ställ in i kylskåpet medans du förbereder din kola. 

                                  INGREDIENSER KOLA

                                      200G 40% Vispgrädde 

                                  130g Strösocker

                                   140g Ljus sirap

                                   15g Farinsocker

                                  1 Tsk Vaniljsocker

                                        200g Smör ( rumstempurerat )

                     Gör såhär

                                Ha i allt förutom vaniljsocker och smör i en kastrull. 

                                    Koka det på låg värme till 119 grader, 

                               Ta sedan av från spisen och ha i ditt smör & vaniljsocker.

                              Häll kolan i ditt pajskal. Ställ in i kylskåpet minst 3 t innan du har på din choklad ganache.

                                        INGREDIENSER CHOOKLAD GANACHE

                                     200G Marabou mjölkchoklad

                               2 tsk smör rums varmt

                                   1 dl 40% Vispgrädde

                   Gör såhär

                                                  Hacka chokladen noga. Lägg chokladen tillsammans med ditt smör i en värmetålig skål.

                                           Ha i grädden i en kastrull, Och ta bort den från värmen precis när den ska börja koka. 

                              Häll den värma grädden över chokladen, Låt stå 30 sek. Och rör sedan om till en fin Ganache.

                                                                             Ställ åt sidan medans du gör dina kanderade nötter.

                                                                INREDIENSER KANDERADE HASSELNÖTTER

                     1 Dl strösocker 

                      1 dl Hasselnötter (med skal)

                    En klick smör

                                                        Gör såhär

                                                          Värm ditt socker på låg värme i en kastrull till den blivit gyllen brunt.

                                                                          Ta bort från spisen och ha i ditt smör och rör om. 

            Ha sen i dina hasselnötter. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper. Låt svalna något. Och hacka till önskade storlek. 

                 Klart för att dekorera din paj. 

                       Ha på choklad ganachen på din kolapaj, Och dina kanderade hasselnötter. Lycka till. ( Hoppas det ska smaka )



Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång