HALLONGROTTOR
SMÅKAKOR SMÅKAKOR, Kan det vara bland det finaste vi har? Ja enligt mig så är det nog det. Lagam och gott, En liten småkaka. Och just denna är så perfekt. En mördeg, fylld med massa hallonsylt!

Hallongrottans historia En av våra mest älskade och populära småkakor, hallongrottan, föddes på Calles Hembageri, Åsgatan i Söderhamn på 60-talet. Det var under en tävling som anordnades av Bjäre för svenska konditorier, där det enda kravet var att företagets egen hallonsylt skulle användas. Vilket också är vad som gav kakan dess namn.
RECEPT ugn 175 15 min
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200gram rumstemp smör
Hallonsylt
Gör såhär
Blanda alla dina torra ingredienser i en bunke. Lägg i ditt mjuka smör, Rör ihop precis tills du har en deg. Rulla och väg i önskad storlek på dina småkakor. Gör en grop i varje boll, spritsa i hallonsylt, ( eller valfri sylt som du tycker om bäst) Ha i ugnen ungefär 15min. Ta ut för att svalna, njut ! LYCKA TILL.