HALLONGROTTOR

29.11.2023

SMÅKAKOR SMÅKAKOR, Kan det vara bland det finaste vi har? Ja enligt mig så är det nog det. Lagam och gott, En liten småkaka. Och just denna är så perfekt. En mördeg, fylld med massa hallonsylt! 


Hallongrottans historia En av våra mest älskade och populära småkakor, hallongrottan, föddes på Calles Hembageri, Åsgatan i Söderhamn på 60-talet. Det var under en tävling som anordnades av Bjäre för svenska konditorier, där det enda kravet var att företagets egen hallonsylt skulle användas. Vilket också är vad som gav kakan dess namn.


RECEPT ugn 175 15 min

4,5 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

200gram rumstemp smör

Hallonsylt

Gör såhär

Blanda alla dina torra ingredienser i en bunke.  Lägg i ditt mjuka smör, Rör ihop precis tills du har en deg. Rulla och väg i önskad storlek på dina småkakor. Gör en grop i varje boll, spritsa i hallonsylt, ( eller valfri sylt som du tycker om bäst) Ha i ugnen ungefär 15min. Ta ut för att svalna, njut ! LYCKA TILL.


Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång
Vi använder cookies för att möjliggöra en korrekt funktion och säkerhet på vår hemsida, och för att erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse.

Avancerade inställningar

Du kan anpassa dina cookie-val här. Aktivera eller inaktivera följande kategorier och spara ditt val.