Kladdkaka med nougatganache
Choklad är en storfavorit hemma hos mig, Och det är det nog hos dom flesta kan jag tänka mig. Här har du en väldigt god kladdkaka med en fantastisk nougatganache som jag valt att spritsa på, men det kan man avgöra själv hur man vill ha den, du kan även stryka den på som ett lager. Jag valde även att ha lite frystorkade hallon på min för lite fräschhet. Färska hallon är också super gott. Ja ni hör ju hur det låter ni måste testa denna.

Kladdkaka med nougatganache
Kladdkaka 8-10 bitar
KLADDKAKA
- 150 g smör
2½ dl socker
2 dl mjöl
1 dl kakao
½ tsk salt
2 st ägg
Nougatganache
125g nougat 0,5dl grädde
Instruktioner
1. Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Klä en springform, med avtagbarkant 20 cm, med bakplåtspapper i botten och runt kanterna.
3. Smält smöret och rör ner sockret, låt svalna något.
4. Blanda mjöl, kakao, och salt noggrant, sikta detta sedan i det smälta smöret direkt i kastrullen. Rör samman försiktigt med en ballongvisp eller slev.
5. Tillsätt ett ägg i taget rör samman försiktigt.
6. Häll upp smeten i formen.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter, Mitten ska fortfarande vara rörlig. Låt svalna.
2. NougatGanache
Börja med att lägga i nougaten i en värmetålig skål, värm sedan upp grädden precis tills det börjar koka. och häll över grädden på nougaten, blanda runt. låt sen svalna helt till en bredbar/spritsbar ganache.
4. Bred på eller spritsa din ganache på kladdkakan, Lycka till!
Recept inspration från fina bakalite.se

