MOROTSKAKA MED CITRONFROSTING

29.10.2024

Ingredienser -

150 g Morötter ( 3 stycken medelstora )

0,5 dl Farinsocker 1 Msk malen kanel 1tsk Ingefära 1/2msk malen kardemumma

3 stycken ägg ( rumsvarma )

2,5 dl strösocker ( 225g)

1, 1/5 dl Rapsolja

0,5 msk vaniljsocker

0,5 msk bakpulver

3dl vetemjöl (180g)

Gör såhär

Börja med att skala och riva dina morötter på den fina sidan.

Lägg i morötterna i en skål. Ha i alla dina kryddor.

Farinsocker Kanel Ingefära Kardemumman

blanda tillsammans med dina morötter & ställ åt sidan.

Börja med att vispa ägg & socker vitt och poröst.

Ha sedan i morötterna rapsoljan i äggblandningen.

Sikta ner vetemjöl bakpulver och vaniljsocker. blanda om.

Häll i önskad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 35 min.

Testa gärna med en mätsticka. ( Den får inte bli torr )


Citron Frosting

300g Kall grädde 40%

90g Florsocker

2tsk vaniljsocker

lite zest och citronskal

GÖR SÅHÄR

Vispa samman alla ingredienser i en skål med elvisp

tills den blir lösvispad då vispar du förhand med en ballongvisp.

Sprita din frosting på kakan, riv över citronskal. Servera!



Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång