MOROTSKAKA MED CITRONFROSTING

Ingredienser -
150 g Morötter ( 3 stycken medelstora )
0,5 dl Farinsocker 1 Msk malen kanel 1tsk Ingefära 1/2msk malen kardemumma
3 stycken ägg ( rumsvarma )
2,5 dl strösocker ( 225g)
1, 1/5 dl Rapsolja
0,5 msk vaniljsocker
0,5 msk bakpulver
3dl vetemjöl (180g)
Gör såhär
Börja med att skala och riva dina morötter på den fina sidan.
Lägg i morötterna i en skål. Ha i alla dina kryddor.
Farinsocker Kanel Ingefära Kardemumman
blanda tillsammans med dina morötter & ställ åt sidan.
Börja med att vispa ägg & socker vitt och poröst.
Ha sedan i morötterna rapsoljan i äggblandningen.
Sikta ner vetemjöl bakpulver och vaniljsocker. blanda om.
Häll i önskad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 35 min.
Testa gärna med en mätsticka. ( Den får inte bli torr )
Citron Frosting
300g Kall grädde 40%
90g Florsocker
2tsk vaniljsocker
lite zest och citronskal
GÖR SÅHÄR
Vispa samman alla ingredienser i en skål med elvisp
tills den blir lösvispad då vispar du förhand med en ballongvisp.
Sprita din frosting på kakan, riv över citronskal. Servera!